Verdensomspennende innsats etter orkanen Maria

   

Orkanen Maria rammet Puerto Rico med katastrofal virkning 20. september 2017. Baxter igangsatte en verdensomspennende innsats etter orkanen for å støtte pasienter og helsepersonell i USA og hjelpe våre ansatte på øya.

Takket være Baxters beredskapsplan og en enorm innsats fra våre lokalt ansatte kunne produksjonen gjenopptas, riktignok i begrenset omfang, allerede en uke etter orkanen. Da alle våre anlegg igjen var koblet til strømnettet (på slutten av 2017), kunne produksjonstakten økes, og på begynnelsen av 2018 var vi oppe i samme produksjonsnivå som før orkanen. Alle produkter som tilvirkes på øya, er nå fullt ut tilgjengelig.  

På alle anleggene på øya hadde Baxter dieseldrevne reservegeneratorer som drev produksjonen under strømbruddet som fulgte, i flere uker og måneder etter uværet.

Baxter er dypt takknemlig for all støtte fra det amerikanske helsedepartementet og departementet for nasjonal sikkerhet (Homeland Security), den amerikanske næringsmiddel- og legemiddelmyndigheten (FDA), den amerikanske katastrofehåndteringsmyndigheten (FEMA), Puerto Ricos energimyndighet (PREPA) samt fra Puerto Ricos guvernør Ricardo Rosselló og hans medarbeidere for all støtte i gjenoppbyggingsfasen.

En global innsats for å støtte leveranse av produkter til USA

I Puerto Rico tilvirker Baxter posesystemet MINI-BAG og MINI-BAG Plus (parenterale løsninger i små volumer, også kalt SVP) som særlig brukes på apoteker for å blande og tilsette legemidler, eller for å lette administreringen av legemidler, aminosyrer og visse ferdigblandede produkter.

Baxters anlegg i Aibonito, Puerto Rico
Baxter i Aibonito, Puerto Rico

For å opprettholde leveringen av produkter til det amerikanske markedet gjennomførte Baxter målrettede og strategiske tiltak i hele sitt globale produksjonsnettverk, inkludert samarbeid med FDA for å få tillatelse til midlertidig å spesialimportere visse produkter fra Baxters anlegg i Irland, Australia, Canada, Mexico, England, Italia og Brasil. Etter at spesialimporten ble innledet i oktober 2017, har vi kunnet sende flere millioner enheter til sykehus i hele USA.

Baxters anlegg i Jayuya, Puerto Rico
Baxter i Jayuya, Puerto Rico

Foruten tilgangen til SVP-enheter er parenterale løsninger i store volumer (LVP) fullt ut tilgjengelig for kunder i hele USA. Baxter tilvirker ikke parenterale LVP-enheter i Puerto Rico, og orkanen Maria har derfor ikke påvirket produksjonen av disse. Baxter kan dessuten levere ekstra LVP-enheter fra et produksjonsanlegg i Mexico, med permanent tillatelse fra FDA, for å møte etterspørselen fra kundene.

Forberedelser for fremtiden: Vi tror på globale leveranseløsninger

For å skape enda mer fleksibilitet i produksjonen, noe som kan gjøre situasjonen lettere ved fremtidige behov for i.v.-løsninger i USA, arbeider Baxter sammen med FDA for å oppnå permanent godkjenning for flere anlegg utenfor USA. Det vil gi Baxter flere alternative produksjonsanlegg for å kunne importere visse produkter til USA. FDA har foreløpig gitt permanent godkjenning for import av visse SVP- og LVP-produkter fra anlegg i Irland, Spania og Mexico.

Støtte til lokalsamfunnet og Baxter-ansatte i Puerto Rico

Baxter bidrar med levering av nødhjelp til Puerto Rico.
Baxter flyger in hjälp till Puerto Rico

Baxter var raskt ute med å mobilisere støtte for sine ansatte etter orkanen og for å hjelpe til på stedet. Medarbeiderne sto ikke bare overfor de daglige utfordringene det var å ta seg frem og tilbake til jobb siden hele transportnettverket var blitt ødelagt eller skadet, de måtte også prøve å finne en løsning på familienes og naboenes grunnleggende behov.

Et av Baxters produksjonsanlegg i Puerto Rico leverer vann til innbyggerne.
Baxters fabrik i Puerto Rico hjälper till med vattenförsörjningen. 

Baxter hjalp mer enn 2000 ansatte i Puerto Rico med å få tak i bensin, mat, vann, toalettartikler og andre livsnødvendigheter. Vi organiserte flere daglige flyvninger for å transportere over 10 000 kg livsnødvendigheter til våre ansatte. Vi delte ut gassdrevne generatorer og propandrevne kokeplater og installerte vaskestasjoner på våre produksjonsanlegg for å hjelpe medarbeiderne og deres familier. Baxter ga også økonomisk støtte til de ansatte for å hjelpe dem med å bygge opp livet igjen.

Leker samlet inn av andre ansatte i Baxter til barna til medarbeiderne i Puerto Rico.
Våra medarbetare samlade ihop leksaker och skickade till kollegors familjer.

Vi hjalp også innbyggerne rundt produksjonsanleggene våre med å få tilgang til drikkevann. Støtten til medarbeiderne våre og familiene deres i Puerto Rico fortsatte i uker og måneder etter orkanen. Julen 2017 samlet andre medarbeidere inn leker, bøker, skolemateriell og sportsutstyr som ble sendt til de ansatte og deres familier på øya.

Lignende artikler