​José (Joe) E. Almeida

​Styreformann og administrerende direktør

​José (Joe) E. Almeida

Joe Almeida ble utnevnt som styreformann og administrerende direktør i Baxter i januar 2016. Han leder nå selskapet gjennom en periode med dynamisk endringsarbeid med fokus på økt innovasjonstakt, optimalisering av virksomheten og strategisk gjennomføring.

Før han kom til Baxter, var Almeida styreformann og administrerende direktør i Covidien plc fra 2012 til 2015. Han satt i selskapets styre fra 2011. Før det var Almeida leder for Covidiens avdeling for medisinsk-tekniske produkter. Almeida har også hatt flere ledende stillinger hos Covidiens forgjenger, Tyco Healthcare – han har bl.a. vært leder for selskapets globale medisinsk-tekniske virksomhet og direktør for den globale produksjonen. Foruten Covidien og Tyco har Almeida hatt ledende stillinger i Wilson Greatbatch Technologies, Inc., American Home Products’ avdeling Acufex Microsurgical og Johnson & Johnsons avdeling for produkter til profesjonell bruk. Han startet sin karriere som konsulent innen ledelse i Andersen Consulting (Accenture).

Almeida sitter i styret i Walgreens Boots Alliance, Inc. og Ortho-Clinical Diagnostics, Inc., et selskap i Carlyle-gruppen. Han sitter også i styret i Partners in Health.

Almeida er født i Brasil og er utdannet maskinteknikkingeniør ved Instituto Mauá de Tecnologia.

.

Anbefalt lesning