Nå ut til flere pasienter i en grenseløs verden

I går hadde jeg gleden av å representere Baxter på Fortunes’ årlige Brainstorm Health-konferanse, der jeg deltok i panelet «Grenseløs verden» sammen med George Barrett, styreformann i Cardinal Health, og Michael Milken, styreformann i Milken Institute.

Som mange av de andre bransjene og teknologiene som vi er avhengige av i hverdagen, er også helsevesenet påvirket av globaliseringen – noen ganger på en positiv, andre ganger på en mindre positiv, måte. Globaliseringen har uten tvil bidratt til å øke bevisstheten og kunnskapen om samt tilgangen til behandling av høy kvalitet for pasienter over hele verden. Samtidig har globaliseringen ført til nye utfordringer, f.eks. epidemier og økte problemer med fedme, diabetes og kroniske nyresykdommer i utviklingsland.

Det er mange måter å utnytte fordelene med globaliseringen innen helsevesenet og nærliggende sektorer på – fra mer standardiserte kliniske studier til nye forretningsmodeller for forskning og utvikling og for leveringskjeden. I panelet ble det understreket at det viktigste for bransjen, lovgivere og helsepersonell over hele verden er å ønske de nye mulighetene velkommen.

Baxter har en posisjon som lar oss utgjøre en forskjell. Med våre 47 000 medarbeidere over hele verden dedikerte til oppdraget – å redde og opprettholde liv – og våre produkter som gjør livet lettere for pasienter i over 100 land, fortsetter vi å utvikle innovasjoner som øker tilgangen til behandling av høy kvalitet for flere mennesker.

– Joe Almeida, styreformann og administrerende direktør